Musikkforslag ved gravferd

tilpasset begravelsesbyråets nettside

NYHETER

Vi har laget en oppdatert og en helt ny versjon av Musikkforslag ved gravferd, Volum 3.    Her er noen av nyhetene: 

• 119 "nye" melodier". Innspillinger er gjort på samme måte som våre tidligere innspillinger.

• Nye instrumenter, bl.a piano

• Helt ny og tidsriktig layout inspirert av Spotify

• Tilpasset alle digitale flater med hovedvekt på mobiltelefon

Det har vært spesielle tider!

Situasjonen har tvunget oss til å tenke annerledes og ta nye valg. Vi har raskt funnet nye løsninger for å kunne tilpasse oss en "ny" hverdag. Derfor er kanskje verktøyet "Musikkforslag ved Gravferd" et godt bindeledd mellom begravelsesbyrå og pårørende, til å gjøre musikkvalget enklere og mere variert. Det har vi lært gjennom 2 år med pandemi!

Musikkforslag ved gravferd Volum 3

Et unikt "verktøy" for pårørende, byrå og for musikere. En samlende plattform som gjør musikkvalg enklere og gir et større mangfold til seremonien.

Musikkforslagene gjør det enklere å velge "live" musikk fremfor musikkavspilling digitalt fra høyttalere.

Det å velge musikk ved gravferd kan være vanskelig. Vi har prøvd å gjøre dette arbeidet lettere for både pårørende, begravelsesbyrå og musikere, og har utviklet en samling av lytteeksempler på musikk som kan være godt egnet ved en slik anledning. Denne musikken vil lett kunne tilpasses hvert enkelt begravelsesbyrå sin nettside. Repertoaret spenner fra tradisjonell gravferd- og kirkemusikk til nyere populærmusikk. Vokalinnspillingene kan også spilles instrumentalt. Vi håper disse forslagene letter arbeidet og gir inspirasjon. I tillegg har vi et godt samarbeid med Notehuset AS, slik at de fleste lytteeksemplene er tilgjengelig som nedlastbare og transponerbare noter.

All musikken er arrangert og tilpasset en gravferd.

Sigvald Tveit, Erik Brænden og Dag Olav Berg har alle vært bidragsytere og laget nye enkle arrangement slik at innøving skal bli lettere.

Både Erik Brænden og Dag Olav Berg er organister, de kan og vet mye om hva som må til av planlegging før en begravelse skal være. Mye skal skje på kort tid og derfor er det godt å ha et fint verktøy å bruke. 

Det er fort gjort å gå i de vante spor og bruke melodier som man er vant til å høre.  Det er nettopp det vi ønsker å bidra til å gi et større spenn og vise  at også DDE med kirkeorgel og sang kan bli fantastisk. Ikke bruke digital innspilling fra høyttaler.

Fra DDE til Sting i begravelsen

Å være pårørende er en stor belastning. I noen tilfeller kan et dødsfall komme uventet. Da kreves det ennå mer av pårørende som plutselig blir stilt overfor valg som krever raske avgjørelser. En av disse valgene er musikkvalg. Reidar Ydse vet hva det vil si å bli pårørende.

Ydse mistet på kort tid (1995-96) begge foreldrene sine og ble pappa på samme tid. Midt opp i dette skulle han ta stilling til hva slags musikk som skulle brukes ved gravferden. Det var da han savnet en samling lytteeksempler for å gjøre den jobben enklere. Som pårørende kom idéen til Musikkforslag ved gravferd som ble lansert våren 2000 med 2 CD-plater og tilhørende notehefte, i samarbeid med Jølstad. Siden den gang har produktet "levd" sitt liv. En digital versjon tilpasset begravelsesbyråets egen nettside ble lansert på Landsmøtet i Ullensvang i 2014 og siden utviklet videre med nye melodier i et volum 2 utgitt 2018.. 

Musikkprodusent Reidar Ydse


BÅDE NYTT OG GAMMELT 

Ydse forteller med entusiasme at målsetningen med det nye volum 3, er at produktet skal bli begravelsesbransjens svar på "Spotify". Fordelen er at pårørende hører musikkeksempler som er spilt inn i kirke med orgel og lettere kan gjøre sine valg. Repertoaret spenner fra tradisjonell gravferds- og kirkemusikk til nyere populærmusikk representert fra hele landet. Noter til melodiene er også tilgjengelig som digitale transponerbare noter. (Dvs: skifte tonearter) Notene vil gjøre det lettere for musikere å øve inn nye melodier når tiden er knapp fra et dødsfall inntreffer, til begravelsen finner sted.

Musikken er kun eksempler som kan brukes til lytting. Pårørende, byrå og musikere sparer derfor tid. I tillegg er vårt håp at lytteeksemplene skal øke variasjon og mangfold, samt bruk av "live" musikk i seremonien.

INNSPILLING I VELDRE KIRKE APRIL 2018

Dette er et lite knippe med bilder fra innspillingen av Volum 2 med mange flinke folk i arbeid

Veldre kirke April 2018
Kontrollrom med lydtekniker Fred med organist Dag og Trygve
Innspillingen starter
Innstilling av mikrofoner til orgelet
Kaffepause med Merethe og Pål
Erik Brænden i aksjon

22 år siden lanseringen 

15. mars i 2000 hadde vi pressekonferanse i Trefoldighetskirken i Oslo

Sangeren Tor Kessel og organist Kåre Nordstoga i aksjon under pressekonferansen i Trefoldighetskirken. Stort oppmøte fra pressen.

Innspilling av Musikkforslag ved gravferd i Holmlia kirke, våren 1998. Organist Kåre Nordstoga, Aage Kvalbein, Cello og musikkprodusent Reidar Ydse i aksjon. Foto: Tore Oddvang som også var tekniker og innspillingsansvarlig.

Det er litt rart og tenke tilbake til at det nettopp har vært 22 år for Musikkforslag ved gravferd med fin pressekonferanse i Trefoldighetskirken i Oslo. Det var en rar opplevelse å presentere et produkt man hadde jobbet så lenge med. Presseoppbudet var stort fra NRK Dagsrevyen, NRK P1 Norgesglasset på direkten til spesialgjest i Go’morgen Norge TV2. I tillegg ble det mange spaltemeter i Aftenposten, Dagbladet, VG og mange andre aviser.